top of page
Patroon.png

BREEK de deuren open voor JOUW product!

HOOG

in creativiteit

LAAG

in kost

RIJK

aan expertise

Voor wie?

Het CIAGO-foodlab richt zich tot:

​

  • Aspirant (agrarische) ondernemers die concrete plannen hebben om een food activiteit op te starten

  • Starters/startups

  • KMO’s (Kleine en middelgrote ondernemingen)

  • Studenten

​

Gevestigd zowel in de provincie Limburg als in de omringende regio (Vlaams-Brabant en Antwerpen, Luik, …).

Middel 9.png

Werking

Het foodlab kan worden gereserveerd op dagelijkse basis (van maandag tot vrijdag) tegen een vast tarief voor het gebruik van het lokaal. Het lokaal kan ook gehuurd worden voor het organiseren van opleidingen en workshops. Op aanvraag kan een lijst met aanwezige toestellen worden bezorgd. 

Daarnaast is ondersteuning van de CIAGO-voedingstechnoloog mogelijk, alsook kan er beroep gedaan worden op de CIAGO-business developer (markt- en bedrijfsontwikkeling, consumer technical insights). Deze tussenkomst wordt samen met de huurder bekeken in functie van de noden.

​

Concreet worden de noden van de klant tijdens een intakegesprek besproken en in kaart gebracht (project deliverables, scope van het gebruik van de testkeuken, welke bijkomende steun is vereist, timing proeven):

​

  • Wat zijn de middelen en behoeften

  • Gaat het om puur gebruik van de proefkeuken

  • Of is bijkomende ondersteuning vereist, zo ja welke

  • Zijn er bijkomende kosten

​

Vervolgens wordt een voorstel opgemaakt, en indien vereist een project brief

​

  • Een projectplan – objectief en meetbaar

  • Kosten

  • Timing/tijdlijn

  • Checklist

Uitrusting foodlab

Het CIAGO foodlab kan uitpakken met een primeur voor een Vlaamse voedingspilot, namelijk een eerste 3D-food printer. Naast het feit dat men hiermee voeding in gepersonaliseerde vorm kan maken (bvb voor chocolade bereidingen) kan dit toestel onder andere ook ingezet worden om gepersonaliseerde voeding te bereiden voor ouderen met slikproblemen. Het Limburgs lab bundelt in totaal 30 toestellen, van SyntraPXL en CIAGO, met een waarde van € 125.000. De infrastructuur bestaat naast de 3D-printer uit o.a. een incubator/fermentatiekast voor de ontwikkeling van producten obv fermentatietechnieken, een Proxes/Stephan menger/cutter, een Rational Combisteamer, vulbus, snelkoeler/vriezer, vriesdroger, een Buchi Rotavapor, e.a. …

Laagdrempelig

& toegankelijk

30 toestellen

o.a. 3D-food printer

Professionele

begeleiding

bottom of page